SAKARYA / ERENLER - Halit Evin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

5 SINIF KABUL SINAVI TARİHİ

25.05.2024 CUMARTESİ  SAAT:11.00

SON BAŞVURU;
 24.05.2024 Cuma günü saat 09.00 'a kadar başvurular kabul edilecektir.

*2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz 5. Sınıfında okumak isteyen öğrencilerimiz için kabul sınavı yapılacaktır.
*Sınava halen ilkokul 4. sınıfta eğitim gören KIZ öğrenciler katılacaktır.
*Sınavda sorular 4. sınıf Türkçe-Matematik-Fen Bilimleri-Sosyal Bilgiler-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi-Yabancı Dil(İngilizce) derslerinden sorulacaktır.
*Kesin Kayıt için  okulumuzda yapılacak olan Sınavdan alınan Puanın aritmetik ortalaması alınarak sıralama yapılacaktır.
*Okulumuzda yapılan sınavda taban puan uygulaması yapılacaktır.
*Okulumuzda Yabancı Dil ağırlıklı AKADEMİK eğitim verilmektedir.
*Sınava dair ayrıntılı konu dağılımı ilerleyen günlerde paylaşılacaktır.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu vatan için can vermiş tüm şehitlerimizi de rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı okulumuzda coşkuyla kutladık. Ayrıca öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz "Bayrak Yürüyüşü" gerçekleştirdi.

May

Son haftalarda düzenlediğimiz gezi gözlem faaliyetleri:

-Düzce Konuralp Antik Tiyatrosu ve Aydınpınar Şelaleleri gezisi.

-Acarlar Longozu doğa yürüyüşü.

-Bilecik Söğüt ve Eskişehir gezisi.

-Son sınıflar ile üniversite sınavı öncesi moral kahvaltısı.

May

Erenler, Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nda öğrencilerimizin elde ettiği başarılar:

-Reversi dalında ilçe üçüncüsü Melike Şevval YILMAZ olmuştur.

-Küre dalında ilçe üçüncüsü Zeynep Berra DURSUN olmuştur. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Başarıları daim olsun.

May

Genç Nida Hafızlık Bölge Yarışmasında 9 il birincisi arasında Hafsa Betül AKAL isimli öğrencimiz bölge üçüncüsü olmuştur. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Başarıları daim olsun.

Okulumuzda düzenlediğimiz etkinlikler:

-Dilimizin Zenginlileri Projesi kapsamında okulumuzda gerçekleştirdiğimiz Nisan ayı etkinlikleri:

*Türk Edebiyatının önemli şairlerin ve eserlerinden oluşun pano çalışması.

*Bu nedir? ve şiir ezberleme etkinliği.

*Grafiti sanatı ile yaptığımız pano çalışması.

-"Nükleer Enerji" konulu münazara etkinliği.

-Hikmet Anıl Öztekin'in "Fesleğen" romanını okul dışında öğrencilerimizle tahlil ettik.

-9.sınıf Etwinning grubu öğrencilerimizin, “Superstitions “ (Batıl İnançlar) konulu Etwinning projesinin bu ay ki teması olan Gençlik ve Bebeklik Çağı Batıl İnançlarıyla ilgili oluşturdukları blog çalışması.

-Kişisel verilerin koruması ile ilgili pano çalışması.

Nis

Okulumuzda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkuyla kutladık. Düzenlediğimiz programda şiir, şarkı, tiyatro, halk oyunları, çeşitli yarışmalar ve koro çalışması vardı. Tüm etkinlikler öğrenci, öğretmen ve velilerimiz tarafından ilgiyle takip edildi.

Ayrıca Okul Müdürümüz Hüseyin EFE makamını bir günlüğüne 5-D sınıfından Zeren Yüsra GÖLGE adlı öğrencimize devretti.

Okulumuzda düzenlediğimiz etkinlikler:

-Nisan ayı Felsefe Kulübü çalışması olarak 11. Sınıf öğrencilerimiz Sümeyye Oruç ve Esma Duru ile birlikte, George Orwell'ın "1984" isimli distopya türünde yazılmış eserinin analizini gerçekleştirdik.

-6.sınıf öğrencilerimiz evlerindeki kıyafetleri yeniden tasarlayıp hazırladı. Tüketim çılgınlığına dur dedi.

-9. ve 10. sınıf öğrencilerimizle Fizik ile alakalı karikatür panosu hazırladık.

-KYK Rahime Sultan Kız Öğrenci Yurduna öğrencilerimizin ziyareti.

-Ortaokul İngilizce zümresinin hazırladığı İngilizce 23 Nisan panosu.

Nis

-Sakarya okul sporları yarışmasında okçuluk dalında 7/B sınıfından Zeynep GÜLDÜ adlı öğrencimiz İL BİRİNCİSİ OLMUŞTUR.

-Sakarya okul sporları yarışmasında geleneksel okçuluk dalında 5/B sınıfından Zeynep BULUT adlı öğrencimiz İL DÖRDÜNCÜSÜ OLMUŞTUR.

Öğrencilerimizi tebrik ederiz. Başarıları daim olsun.

Nis

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecemiz mübarek olsun.

Bi Kur'an'ı Kadir Gece'sinde indirdik. Bilir misin nedir Kadir Gecesi? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. (Kadir Suresi 1-3 Ayetleri)

Okulumuzda düzenlediğimiz etkinlikler:

-Ramazan ayının geleneksel eğlencelerinden Hacivat ve Karagöz oyunu ilgiyle izlendi.

-Okulumuz yabancı dil ağırlıklı proje 6. sınıf öğrencilerinin yorumları ve katkılarıyla hazırladığımız İngilizce dergimiz sizlerle.

-5-A sınıfıyla 22 Mart Dünya Su Günü'nü kutladık.

-Sınıf iftarlarımız başladı. Geçtiğimiz hafta itibariyle 9-B Proje sınıfı öğrencileriyle, 5-A ve 5-C sınıfı öğrenci ve velileriyle iftar sofrasında buluştuk.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi Münasebetiyle Okulumuzdaki Etkinliklerimiz:

-Çanakkale Geçilmez panosu.

-18 Mart Çanakkale Özel Programı.

-Okul dergimiz olan Tebessüm'ün Çanakkale özel sayısı.

Mrt

-Ramazan ayı münasebetiyle Sakarya İl Müftü Yardımcısı Mehmet Şahin hocamız öğrencilerimizle "İslam'da İbadet" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Kendisine teşekkür ederiz.

Mrt

Dilimizin Zenginlileri Projesi kapsamında okulumuzda gerçekleştirdiğimiz etkinlikler:

-Mart ayı panolarımızın konusu "Mevlana ve Mesnevi"

-Proje kapsamında öğrencilerimiz Mesnevi'den öyküler okuyup kelime bulması çözdü.

-Proje kapsamında ortaokullar düzeyinde deyim yarışması yaptık. Yarışmada 6/C sınıfı 1.oldu. Tebrik ederiz.

-Ortaokullar düzeyinde eş anlamlı, zıt anlamlı, sesteş kelimeler yarışmaları düzeneledik.